23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2407.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66295.56$

Dokuz Eylül ’Kariyer’e yön verdi

Dokuz Eylül ’Kariyer’e yön verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) koordinasyonunda ve DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ‘DEPARK ile Kariyerim Geleceğim’ etkinliğine katılan öğrenciler, staj imkânları ve kariyer fırsatlarını öğrendi.

İZMİR (İGFA) - Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) koordinasyonunda ve DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ‘DEPARK ile Kariyerim Geleceğim’ etkinliği Tınaztepe Yerleşkesinde yer alan DEÜ Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirildi.

Kariyerini bugünden şekillendirmek isteyen gençler etkinlikte, DEPARK firmalarıyla ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisince öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen Yetenek Kapısıve TÜBİTAK Doktora Programları hakkında bilgi edinen öğrenciler, başarılı girişimcilik hikâyelerini de dinleme fırsatı buldu. Gün boyu süren ‘DEPARK ile Kariyerim Geleceğim’ etkinliğinde merak ettikleri sorulara yanıt bulan gençler, kariyer yolculuklarında kendilerine rehber olacak bilgiler edindi.

YETKİNLİĞİNİZDEN CESARET ALIN

Açılışta konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan öğrencilere ‘hayal kurun ve hayallerinizin peşinden gidin’ tavsiyesinde bulundu.

Rektör Yardımcısı Özcan, “DEPARK’ta şirket kuranların birçok hayalini gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Siz geleceğimiz olduğunuza göre kendi geleceğinizi de hayal etmelisiniz” dedi. Özcan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin destekleriyle hayata geçirilen Yetenek Kapısı’nın öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Pınar Süral Özer ise öğrenci odaklı üniversite anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar önderliğinde faaliyetlerimizi sürdürüyor, öğrencilerimizin kariyer planlamalarına büyük bir önem veriyoruz. Koordinatörlüğümüz, öğrencilerimizin kariyerlerini geliştirecek birçok faaliyete imza atıyor, başka üniversitelere de örnek oluyor. Öncü girişimlerimizle öğrencilerimizin seçtikleri yollarda başarılı olmaları için onları destekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin sunduğu fırsatları öğrencilerimizle buluşturuyor; öğrencilerimiz, mezunlarımız ve iş dünyamız arasında bir köprü görevi görüyoruz” diye konuştu.



Kaynak: https://www.ilkduy.com/haber/dokuz-eylul-kariyere-yon-verdi-37626

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Duet Academy