28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2298.0
  • BIST
    8988.79
  • BTC
    70589.46$

ETTDER’in uluslarararası projesinde son etkinlik


ETTDER’in uluslarararası projesinde son etkinlik
Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) ev sahipliğinde “See & Hear” başlıklı Erasmus+ KA210-Yetişkin Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar projesinin son etkinliği Edirne’de gerçekleşti.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) ev sahipliğinde “See & Hear” başlıklı Erasmus+ KA210-Yetişkin Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar projesinin son etkinliği Edirne’de gerçekleşti.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - ETTDER’in ortağı olduğu "See & Hear" başlıklı projenin öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyetleri kapsamında son etkinliği 7-11 Mart 2023 tarihleri arasından gerçekleşti.

ETTDER’in sürdürülebilir turizm alanındaki uzmanlığı ve deneyimi ile yer aldığı projede Edirne, Filibe ve Üsküp’teki Avrupa tarih ve kültürünün yüksek değerdeki sembolik yerleri hakkında gençlerle yetişkinlerin  bilgilendirilmesi ve farkındalığının artırılması amaçlanıyordu.

Koordinatörlüğü Bulgaristan Filibe’den Courage Foundation (Cesaret Vakfı) tarafından yürütülen projede Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER), Filibe’den Trakia Tourism Region (Trakya Turizm Bölgesi Yönetimi Teşkilatı) ve Kuzey Makedonya’dan Youth Council Next Generation Skopje (Üsküp Gelecek Nesil Gençlik Konseyi) proje ortağı olarak yer alıyor. 1 Kasım 2021 tarihinde kabul edilerek çalışmalarına başlanan projenin Temmuz 2023 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Projenin Edirne’de gerçekleşen son etkinliğine projenin hedef grubunu oluşturan 18 yaş üzeri gençlerden ve 55 yaş üzeri yetişkinlerden oluşan 18 kişi katıldı.

Etkinlikte Edirne tarih ve kültürünün yüksek değerdeki varlıklarının rotası oluşturulmuş ve seçilen kültürel, tarihi ve inanç merkezleri gezilerek şehrin tarihi hakkında bilgiler verilirken, etkinlik kapsamında; Edirne şehrinin kent merkezi ve  tarihi çarşıları ile Hıdırlık Tabya, Sultan II. Bayezid Külliyesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Kaleiçi (Old Town), Karaağaç, Selimiye Camii, Eski Camii, Edirne Büyük Sinagogu, Sveti Georgi ve Konstantin-Elena Bulgar Kiliseleri gibi inanç merkezleri,  kültürel ve tarihi destinasyonlar ziyaret edilerek Edirne’nin eşsiz kültür mirası hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Programa katılan Bulgar Ulusal Televizyonu da Edirne’de tüm etkinliğin yayınlamak üzere çekimleri yapıldı.

Etkinlikler, katılımcılara Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nde yapılan sertifika töreni ile sona erdi.

Proje Koordinatörü Namık Kemal Döleneken, ETTDER’in küçük bütçeli bir projede çok önemli bir tanıtım başarısı gösterdiğini söyledi. Döleneken, projeyi sabırla yürüten başta ETTDER Başkanı Bülent Bacıoğlu olmak üzere ekibine, programa katılarak katkı veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk’e teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Crystal Club