28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

Bodrum’dan deprem bölgesine kesintisiz iletişim

Bodrum’dan deprem bölgesine kesintisiz iletişim
Muğla'nın Bodrum Belediyesi tarafından altyapısı hazırlanan haberleşme ağı sayesinde afet bölgesi ile kesintisiz iletişim sağlanıyor

Muğla'nın Bodrum Belediyesi tarafından altyapısı hazırlanan haberleşme ağı sayesinde afet bölgesi ile kesintisiz iletişim sağlanıyor

MUĞLA (İGFA) - Muğla'nın Bodrum Belediyesi tarafından altyapısı hazırlanan haberleşme ağı sayesinde afet bölgesi ile kesintisiz iletişim sağlanıyor. Bodrum Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, Bodrum’da ve ülkemizde yaşanabilecek afet durumlarında haberleşme sisteminin kesintisiz ve faal olarak kullanılması için sistem geliştirdi. Bu sistem ile GSM hatlarında yaşanan iletişim sıkıntılarının önüne geçilerek kesintisiz haberleşme sağlanıyor. 

Mayıs 2022'de hayata geçirilen Dijital Sayısal Telsiz Sistemi ile Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras önderliğinde afet bölgesinde bulunan ekipler ile anlık iletişim kuruluyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaşanan büyük afet sonrası Başkan Aras ve yardım ekibi bölgeye gitti. Deprem bölgesinde zaman zaman yaşanan iletişim sıkıntısının giderilmesi ve bölgede bulunanlarla irtibat kurulabilmesi için Dijital Sayısal Telsiz Sistemi devreye sokuldu.  Kurulan sistem sayesinde telsiz, araç telsizi ve uydu telefonları kullanılarak deprem bölgesindeki personel ve Bodrum’daki Afet Koordinasyon Merkezi’yle koordinasyon sağlanıyor. Mobil Takip Sistemi ile bölgedeki personel ve araçlar görülebilirken Başkan Aras koordinesinde ekipler yönlendiriliyor.

Bodrum Afet Koordinasyon Merkezi’nden telsiz sistemi ile gerçekleştirilen canlı bağlantıda, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile görüntülü iletişim sağlandı. Başkan Aras, Bodrum Belediyesi ekiplerinin konuşlandığı bölgeden son bilgiler aktardı.  Sahadaki personel ve gelen yardım araçları ile ilgili gelişmeleri paylaşan Başkan Aras, Bodrum Belediyesi tarafından İskenderun-Arsuz sınırındaki Acil Afet Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

“Telsizler iletişimi kolaylaştırdı”

İlk geldiklerinde telefon görüşmelerinde sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Başkan Aras, “İlk günler cep telefonu ile görüşme sağlayamıyorduk, sıkıntılar vardı; elektrik yoktu. Bodrum ile iletişim kurmak çok zordu. Ama telsizlerimiz sayesinde, Bodrum’la çok rahat iletişim sağlayabildik. İskenderun’dan, Bodrum’da ve burada bulunan her telsiz kullanıcısıyla çok rahat iletişim kurduk, işimizi çok kolaylaştırdı.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Hayriye Vurdu Organization